O podjetju

Družba Pami d.o.o. Nova Gorica je družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1993 s preoblikovanjem leta 1990 ustanovljenega podjetja Pamiso d.o.o. Nova Gorica. Osnovna dejavnost podjetja je trgovina z obutvijo in vsemi drugimi izdelki, ki spadajo v prodajo obutve.

Do leta 1998 je družba poslovala le na sedežu v Novi Gorici in imela 12 zaposlenih. Ukvarjala se je  z veleprodajo obutve  in repromateriali za proizvodnjo obutve ter z dodelavnimi posli s proizvajalci obutve v Sloveniji in republikah nekdanje Jugoslavije. Proizvajalcem je priskrbela in dobavila repromateriale za proizvodnjo obutve ter jim plačala delo, izdelano obutev pa je nato prodala naročnikom. To so bili naročniki iz držav zahodne Evrope (Nemčije, Italije, Nizozemske ...), ki so iskali v državah nekdanje Jugoslavije podjetja s  poceni delovno silo in s tem poceni izdelavo. Vse materiale za izdelavo je priskrbel naročnik in jih fakturiral Pami-ju. S tem se je izognil tveganju. Pami je potem poskrbel za organizacijo proizvodnje, nadziral proizvodnjo, poskrbel je za vse carinske dokumente in izdelano obutev dobavil naročniku.

V Sloveniji je družba prodajala obutev različnih vrst in cenovnih razredov ter repromateriale za proizvodnjo obutve vsem takratnim večjim proizvajalcem obutve in večjim trgovskim mrežam z obutvijo. Velik del prihodkov je dosegla tudi s prodajo velikim trgovskim verigam  iz republik nekdanje Jugoslavije. Del prodaje je odpadel na manjše zasebne kupce na območju Slovenije, ki so po letu 1990 množično odpirali lastne trgovine. Obutev se je skoraj v celoti uvažala iz različnih držav sveta, največ  iz držav Daljnega vzhoda in iz Italije. 

Največji problem v letih od 1995 do 1998 je bila plačilna nedisciplina, tako slovenskih kupcev kot tudi kupcev iz republik nekdanje Jugoslavije. Zaradi neplačanih terjatev, je družba utrpela veliko škode. Te težave  in selitev proizvodnje obutve vedno bolj na Vzhod ter s tem zmanjšano zanimanje tujcev za proizvodnjo v državah nekdanje Jugoslavije, so ogrozile obstoj samega podjetja Pami d.o.o.

Zaradi vsega navedenega, je vodstvo družbe spremenilo svojo vizijo in se odločilo za lastno maloprodajno mrežo. Družba je začela odpirati lastna maloprodajna mesta po vsej Sloveniji. Od leta 1998 pa do danes je tako družba odprla 90 maloprodajnih mest po Sloveniji in dodatno zaposlila več kot  200 ljudi, največ prodajalcev in poslovodij. Glavni prihodek dosega danes z maloprodajo in načrtuje odprtje novih maloprodajnih mest in s tem povečanje prometa. Še vedno se ukvarja tudi  z veleprodajo obutve, vendar le s kupci, ki so zanesljivi plačniki  oziroma plačajo blago po ponudbi.

Podjetje je mrežo svojih  trgovin razdelilo na tri tipe trgovin. Največ trgovin ponuja žensko, moško in otroško obutev, ki je prepoznavna  po ugodnem razmerju med ceno in kakovostjo ter je namenjena širokemu krogu kupcev. Te trgovine nosijo ime »LA SCARPA« in »PAMI«. Trgovine, ki nosijo ime  "PAPRIKA", ponujajo obutev za mlade in mlade po srcu. Trgovine z imenom  »ARS« pa ponujajo obutev višjega cenovnega in kakovostnega razreda za kupce, ki želijo boljšo, modno, udobno in kakovostno obutev. O tem, kakšno vrsto obutve bo določena trgovina prodajala in kako se bo imenovala, se vodstvo družbe odloči pri odpiranju vsake nove trgovine glede na lokacijo.

V vseh teh letih uspešnega dela na področju maloprodaje obutve, je podjetje razvilo lastne na trgu razpoznavne blagovne znamke obutve, po katere se kupci vračajo vsako sezono (STONE, PAMI KIDS, RELAX, BOULEVARD, JOY, DORIS, NEW TOP, NEW TREND,....) 

Poleg lastnih blagovnih znamk, pa se v trgovinah proda veliko obutve poznanih svetovnih znamk (SKECHERS, NERO GIARDINI, CAPRICE, ARA, JUNGLA, IMAC, PANAMA JACK, PLANIKA TREKING,  BALDO, DR. FEET, ESMERALDA BALLO, SOFFICE SOGNO...). 

Dolgi naziv podjetja: PAMI Proizvodno in trgovsko podjetje, d.o.o. Nova Gorica
Davčna številka: 26598388
ID št. za DDV: SI 26598388
Davčni zavezanec: Da
Matična številka: 5531314

Logo Pami

Obuvamo vas že 30 let
Lastne in svetovne blagovne znamke
Več kot 90 trgovin po Sloveniji
Pričakujejo vas strokovni prodajalci